Vrachtwagen
Rijopleiding

Rijles in een vrachtwagen in Ede of Arnhem?

Vrachtwagen rijbewijs halen

Als je ervan droomt om vrachtwagenchauffeur te worden ben je bij ons aan het juiste adres! Zowel vanuit Ede als Arnhem kunnen we namelijk alles voor je regelen om in korte tijd je rijbewijs te halen en chauffeur te worden. Naast de traditionele losse vrachtautorijlessen bieden wij ook een spoedopleiding. Deze opleiding maakt het mogelijk binnen 6 tot 8 weken het vrachtwagen rijbewijs te halen. Nog sneller vrachtwagenchauffeur worden? Geen probleem.

Laat ons weten hoe je wilt starten
Regel het direct
Start met een gratis proefles

Aan de hand van de proefles kunnen we inschatten hoe snel jij leert rijden met een vrachtwagen.

Vrachtwagentheorie
Doorlopend theoriecursussen voor de vrachtauto

Zoek hier een datum voor de theoriecursussen voor de vrachtauto.

Gratis proefles Vrachtwagen (C)

99,00 BTW-vrij

Aan de hand van de proefles kunnen we inschatten hoe snel jij leert rijden met een vrachtwagen. Als je na de proefles besluit bij ons verder te gaan, dan is de proefles gratis.

 • Eerst kennismaken met de rijschool en de instructeur
 • Na de proefles krijg je een advies op maat

 

Plannen en bestellen

Gratis proefles plannen

Vind je in onderstaande lijst geen geschikte datum? Neem dan contact met ons op en we plannen samen een datum naar wens!

Diverse vrachtwagen rijbewijzen

De verplichte theoriecursussen voor het rijbewijs C worden door ons doorlopend gegeven zodat je direct kunt instromen. Ga je met een camper op pad of met een kleine vrachtwagen (tot 7500 kg)? Dan kun je bij ons ook de opleiding volgen voor het rijbewijs C1. Het vrachtwagen rijbewijs halen met of zonder subsidie (SOOB en OOM), met een spoedopleiding of in eigen tempo, beroepsmatig of niet beroepsmatig. Bij Dam heb je 1 loket waar je alles kunt regelen. Wij helpen je graag!

Ga ook jij vrachtauto rijbewijs halen bij de grootste rijschool van Gelderland? Start dan met een gratis proefles!

Daarom je vrachtwagen rijbewijs halen bij Dam!

 • Eén loket voor je complete vrachtwagen rijbewijs
 • Particulieren betalen bij ons geen BTW! 21% BTW? Weg ermee!
 • Wekelijks examen mogelijk in Ede en Arnhem
 • Ook voor je theorie kun je terecht bij Dam
 • Vaste rijinstructeur
 • De grootste verkeersschool van Gelderland
In 5 stappen naar je vrachtautorijbewijs
Veel gestelde vragen
Hoe ziet het praktijkexamen eruit?
Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit verschillende opdrachten:
 • Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren.
 • Rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen.
 • Bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.
 • Navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt.
Hoe zien de theorie-examens eruit?
Theorie-examen Module 1 (RVM-1):
 • Een theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Het examen bestaat voor een groot deel uit meerkeuzevragen. Daarnaast zijn er ook nieuwe vraagsoorten in het examen opgenomen. Je bent geslaagd als je 57 of meer vragen goed hebt beantwoord.
Theorie-examen Module 2 (VM-2):
 • Een theorie-examen duurt 90 minuten en bestaat uit 65 vragen. Het examen bestaat voor een groot deel uit meerkeuzevragen. Daarnaast zijn er ook nieuwe vraagsoorten in het examen opgenomen. Je bent geslaagd als je 52 of meer vragen goed hebt beantwoord.
Theorie-examen Module 3 (VM-3):
 • Het examen duurt 90 minuten en bestaat uit 65 vragen. Het examen bestaat voor een groot deel uit meerkeuzevragen. Daarnaast zijn er ook nieuwe vraagsoorten in het examen opgenomen. Je bent geslaagd als je 52 of meer vragen goed hebt beantwoord.
Met hoeveel uur thuisstudie moet ik rekening houden voor het halen van de theorie?
Naast het volgen van de theoriecursussen moet je rekening houden met nog 3 a 4 uur thuisstudie per vak
Wanneer heb ik een vrachtautorijbewijs nodig?
Voor het besturen van motorvoertuigen met een leeg gewicht plus laadvermogen boven de 3.500 kilo heb je een vrachtautorijbewijs nodig.
Hoe oud moet ik zijn voor de theorie examens?
Vanaf 17 jaar mag je een theorie examen doen bij het CBR.
Hoe oud moet ik zijn voor het volgen van rijlessen?
Vanaf 17 jaar mag je rijlessen volgen voor het vrachtwagenrijbewijs maar alleen als je een opleiding volgt tot beroeps­chauffeur in het goederenvervoer over de weg en uiteraard als je in het bezit bent van het autorijbewijs (volgens de Wet educatie en beroepsonderwijs). Anders mag je vanaf 21 jaar rijlessen volgen.
Hoe oud moet ik zijn voor het praktijkexamen?
Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Deze minimum leeftijd van 18 jaar geldt alleen als het rijbewijs wordt gehaald in combinatie met code 95. Zonder code 95 wordt de minimum leeftijd voor het C-rijbewijs 21 jaar.
Hoe lang is mijn theorie geldig?
De uitslag van de theorie examens is 2 jaar geldig.
Heb ik wel of niet code 95 nodig?
Als je beroepsmatig met de vrachtwagen wilt rijden heb je in principe code 95 nodig. Sommige mensen hebben echter vrijstelling hiervoor. Meer informatie hierover kan je vinden op Vrijstellingen van code 95-verplichtingen | Publicatie | Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) (ilent.nl)    
Hoe lang is mijn vrachtautorijbewijs geldig?
Het vrachtautorijbewijs is 5 jaar geldig.
Word ik thuis opgehaald voor de rijles?
Nee, alle rijlessen voor de vrachtauto starten en eindigen op onze verkeersschool.
Wat is een Eigen Verklaring?
De Eigen Verklaring is een formulier met vragen over je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dit formulier kan je kopen op de site van het CBR www.cbr.nl . De voorzijde van de Eigen Verklaring vul je zelf in en de achterzijde moet door een ARBO Arts ingevuld worden. Daarna stuur je het formulier op naar het CBR. Zij beslissen vervolgens of jij geschikt bent om een vrachtauto te besturen. De Eigen Verklaring is 1 jaar geldig. De medische keuring is 3 jaar geldig.
Waar vraag ik een chauffeurspas aan?
De chauffeurspas is verplicht voor elke chauffeur die op een vrachtwagen met een digitale tachograaf rijdt. De pas is 5 jaar geldig en moet elektronisch worden aangevraagd bij Kiwa Register.
Hoe en wanneer moet ik mijn rijbewijs verlengen?
Je moet het rijbewijs iedere vijf jaar verlengen bij de gemeente waarin je woonachtig bent. Bij iedere verlenging van het rijbewijs is ook een medische keuring verplicht. Wij adviseren je om tijdig voor het verlopen van het rijbewijs (minimaal twee maanden) een medische keuring bij een arbo arts aan te vragen. Dit om te voorkomen dat jouw rijbewijs in de tussentijd verloopt en je tijdelijk niet mag rijden.
Hoeveel lessen heb ik nodig?
Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Hier is pas een antwoord op te geven zodra de instructeur met jou heeft gereden. Hiervoor adviseren wij je om een intest te doen. De instucteur geeft na de intest aan hoeveel rijlessen jij nodig hebt, dit kan variëren van 16 tot 36 uur.

Is je vraag niet beantwoord?

We staan voor je klaar. Neem contact op met ons via e-mail of telefoon.

Wij zijn Dam. Dit kun je verwachten.

Altijd de nummer 1

De grootste rij- en opleidingsschool van Gelderland wordt je niet zomaar. Nu willen we die blijven ook!

Goed voor elkaar

Iets nieuws leren vergt inzet, niet alleen van de leeerling maar ook van ons. Teamwork dus!

Omdat je het beste wil

Met 45 jaar ervaring en de expertise op het gebied van alle opleidingen in mobiliteit, is DAM de beste keuze voor jouw scholing.