BHV/EHBO
Zonder E-learning

Cursus EHBO in Ede en Arnhem

Maar al te vaak vertrouwen mensen bij ongelukken of calamiteiten op het initiatief van een ander of wordt er gewacht op de arts of een ambulance. Met alle gevolgen van dien. Door het volgen van een cursus EHBO kan er gelukkig veel menselijk leed worden voorkomen. Deze cursus bestaat uit een praktijk en theorie gedeelte waarbij u wordt voorbereid op de meest voorkomende situaties.

EHBO diploma halen

Onze EHBO opleidingen zijn van hoog niveau en worden volgens de richtlijnen van het NIBHV gegeven. Omdat we gebruik maken van o.a. brandblusapparatuur en LOTUS slachtoffers is de cursus praktijkgericht en is de beleving optimaal. Je kunt de eendaagse EHBO cursus volgen om het EHBO certificaat te verlengen maar de cursus is ook geschikt als EHBO basiscursus. Voor beroepschauffeurs kan de EHBO in Ede of Arnhem ook meetellen als 7 nascholingsuren voor de Code 95.

Kosten cursus EHBO

De EHBO cursus kost inclusief examen en lunch € 189,00 (BTW-vrij). Na het met goed gevolg afronden van het examen ontvangt de deelnemer het EHBO diploma.

Snel en eenvoudig de cursus EHBO boeken bij Dam
Regel het direct
Boek deze EHBO cursus

In 1 dag je EHBO certificaat halen met deze op de praktijk gerichte cursus

De voordelen
Cursus EHBO bij Dam
 • EHBO certificaat binnen 1 dag!
 • Ook geschikt als jaarlijkse EHBO herhalingscursus
 • Inclusief lunch en examen
 • Inclusief EHBO certificaat
 • Voor beroepschauffeurs kan de cursus meetellen voor de Code 95
 • Particulieren betalen bij ons geen BTW! 21% BTW? Weg ermee!
 • Beroepschauffeurs kunnen de cursus eenvoudig combineren met onze andere nascholingscursussen

EHBO (U21)

189,00 BTW-vrij

In 1 dag je EHBO certificaat halen met deze op de praktijk gerichte cursus

 • EHBO certificaat binnen 1 dag!
 • Inclusief lunch en examen
 • Inclusief EHBO certificaat

 

Plannen en bestellen

EHBO (U21)

Vind je in onderstaande lijst geen geschikte datum? Neem dan contact met ons op en we plannen samen een datum naar wens!

Daarom EHBO cursus bij Dam!

 • Zeer praktijkgerichte EHBO cursussen
 • Korte wachttijd
 • Particulieren betalen bij ons geen BTW! 21% BTW? Weg ermee!
 • Scherpe prijs
 • Leerlingenportal met compleet overzicht van de Code 95 activiteiten op chauffeursniveau en bedrijfsniveau!
 • Grote groep aanmelden? Neem contact op voor een offerte op maat!
Code 95 zonder e-learning
Code 95 zonder e-learning
Veel gestelde vragen
Zijn er vrijstellingen voor het volgen van Code 95 cursussen?
Vrijwel iedereen die beroepsmatig met een vrachtauto of touringcar wil blijven rijden is verplicht elke 5 jaar 35 uur nascholing te volgen. Dit betreft 4 theoriecursussen en 1 praktijkcursus. Een actueel overzicht van vrijstellingen vindt u hier: https://www.ilent.nl/onderwerpen/code-95-rijbewijs-vrachtwagen/documenten/publicaties/2017/2/01/uitgezonderd-van-code-95-verplichtingen  
Is er een maximum gesteld aan het aantal te volgen cursussen met E-learning?
Tot 1 juli 2021 geldt er geen maximum. U kunt dus alle 5 cursussen met E-learning volgen. Na 1 juli 2021 mogen er maximaal 3 cursussen met E-learning gevolgd worden. Deze moeten dan dus aangevuld worden met 2 cursussen zonder e-learning  
Krijg ik een bewijs van deelname?
Na afloop van de nascholingscursus ontvangt u van ons een certificaat. De nascholingsuren worden door ons bij het CCV geregistreerd.
Wanneer kan ik aan een cursus meedoen?
Als u in het bezit bent van het vrachtauto of touringcarrijbewijs en u wilt dit beroepsmatig blijven gebruiken. U moet het genoemde rijbewijs uiteraard ook meenemen naar de cursus!
Hoeveel thuisstudie is noodzakelijk?
Alleen vooor de nascholingscursussen met E-learning is 4,5 uur thuisstudie (E-learning) per cursus verplicht. Voor de nascholingscursussen zonder E-learning is er geen thuisstudie noodzakelijk m.u.v de ADR cursus. Bij de ADR cursus moet u rekening houden met 4 a 5 uur thuisstudie.  
Waarom moet ik nascholing volgen?
De Richtlijn Vakbekwaamheid verplicht iedereen die in het bezit is van een C of D rijbewijs (met Code 95) nascholing te volgen. Als u niet elke 5 jaar voldoet aan deze verplichting, verloopt uw Code 95 en mag u geen beroepsvervoer meer verrichten.  
Hoeveel nascholing moet ik volgen?
Iedere 5 jaar moet u 35 uur nascholing volgen. Van de 35 uur dient u minimaal  7 uur een praktijktraining te volgen.
Moet ik een examen doen voor de nascholing?
Voor de meeste nascholingscursussen hoeft u geen examen te doen. Het gaat vaak alleen om het volgen van cursusuren. Bij een aantal cursussen is een examen wel verplicht. Dit is het geval bij het ADR certificaat. U doet dan examen bij het CBR. Het ADR examen duurt 45 minuten en bestaat uit 25 vragen waarvan u er 18 of meer goed moet hebben. Ook voor het VCA certificaat doet u een examen. Het VCA examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 vragen. Per vraag kunt u 100 punten scoren. Bij 2580 punten of meer ontvangt u het certificaat "Basisveiligheid VCA" Als u bij ons het heftruckcertificaat met SOOB-subsidie volgt dan wordt er aan het einde van de opleidingsdag ook een toets afgenomen. De toets duurt 90 minuten, bestaat uit 34 opdrachten waarvan er 23 voldoende moeten worden uitgevoerd.
Ik heb meer nascholing gevolgd dan nodig is, mag ik dit opsparen voor de volgende nascholingsperiode?
Wanneer u meer nascholingsuren heeft gevolgd dan de verplichte 35 uur dan vervallen deze extra gevolgde uren zodra uw code 95 verlengd wordt. U kunt deze meer-uren niet opsparen voor een volgende periode.
Vanaf welke datum mag ik beginnen met het opbouwen van (nieuwe) nascholingsuren voor de volgende periode van de nascholing?
U kunt weer beginnen vanaf de einddatum van de code 95 op uw rijbewijs minus 5 jaar.
Kan ik twee of meer keer dezelfde cursus doen?
Ja dit mag nog tot 1 juli 2021. Alle keren telt de cursus mee voor de nascholing, als u maar voldoet aan de eis van tenminste één praktijktraining. Let op: vanaf 1 juli 2021 mag je maximaal 2 keer dezelfde cursus volgen in een cyclus van 5 jaar! Pas op: een nascholingscursus die voor meer dan 7 uur meetelt (bij ons is dat enkel de ADR cursus) mag in een cyclus van 5 jaar niet dubbel gevolgd worden!

Is je vraag niet beantwoord?

We staan voor je klaar. Neem contact op met ons via e-mail of telefoon.

Wij zijn Dam. Dit kun je verwachten.

Altijd de nummer 1

De grootste rij- en opleidingsschool van Gelderland wordt je niet zomaar. Nu willen we die blijven ook!

Goed voor elkaar

Iets nieuws leren vergt inzet, niet alleen van de leeerling maar ook van ons. Teamwork dus!

Omdat je het beste wil

Met 45 jaar ervaring en de expertise op het gebied van alle opleidingen in mobiliteit, is DAM de beste keuze voor jouw scholing.