Heftruckcertificaat
Zonder E-learning

In 1 dag het heftruckcertificaat halen in Ede

Iedereen die met een heftruck werkt of gaat werken moet in het bezit zijn van een heftruckcertificaat.
Als er met interne transportmiddelen (bijvoorbeeld een heftruck) gewerkt wordt is het kunnen tonen van een heftruckcertificaat een vereiste. Alleen dan is er in het geval van schade of een ongeval geen probleem te verwachten met bijvoorbeeld de verzekering.

Heftruckcertificaat halen inclusief code 95

Tijdens onze eendaagse cursus wordt zowel theorie als praktijk behandeld. Na onze gedegen opleiding ontvang de deelnemer het certificaat “veilig werken met een heftruck”. Dit heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. De heftruckcursus kan meetellen als 7 uur voor de Code 95 voor beroepschauffeurs. De cursus is ook geschikt als herhalingscursus. Hiermee verlengt u dan de geldigheid van uw heftruckcertificaat met 5 jaar.

De cursus kost € 259,00 (BTW-vrij).

(officiële cursusnaam volgens CCV: veiligheidscertificaat Vorkheftruck – 2 dagdelen U16-2)

Snel en eenvoudig de cursus voor het heftruckcertificaat boeken bij Dam
Regel het direct
Heftruckcertificaat in 1 dag

Eéndaagse cursus waarin  zowel theorie als praktijk  behandeld wordt. Na de opleiding ontvangt de deelnemer het certificaat “veilig werken met een heftruck”

De voordelen
Cursus veilig werken met een heftruck bij Dam
 • In 1 dag in het bezit van het certificaat “veilig werken met een heftruck”
 • Inclusief examen slechts € 259,00 (BTW-vrij)
 • Les van zeer ervaren docenten
 • Ook geschikt om het heftruckcertificaat te verlengen
 • SOOB-subsidie mogelijk
 • Korte wachttijd!
 • € 125,00 SOOB subsidie mogelijk
 • Particulieren betalen bij ons geen BTW! 21% BTW? Weg ermee!

Heftruckcertificaat (U16-1)

259,00 BTW-vrij

Eéndaagse cursus waarin  zowel theorie als praktijk  behandeld wordt. Na de opleiding ontvangt de deelnemer het certificaat “veilig werken met een heftruck”

 • Les van zeer ervaren docenten
 • Ook geschikt om het heftruckcertificaat te verlengen
 • Korte wachttijd!

 

Plannen en bestellen

Heftruckcertificaat (U16-1)

Vind je in onderstaande lijst geen geschikte datum? Neem dan contact met ons op en we plannen samen een datum naar wens!

Daarom het heftruckcertificaat bij Dam!

 • In 1 dag het heftruckcertificaat in bezit
 • Onze cursus is ook geschikt om het heftruckcertificaat te verlengen
 • De heftruckcursus kan ook meetellen als 7 uur voor de Code 95
 • Particulieren betalen bij ons geen BTW! 21% BTW? Weg ermee!
 • Grote groep aanmelden? Neem contact op voor een offerte op maat!
Veel gestelde vragen
Zijn er vrijstellingen voor het volgen van Code 95 cursussen?
Vrijwel iedereen die beroepsmatig met een vrachtauto of touringcar wil blijven rijden is verplicht elke 5 jaar 35 uur nascholing te volgen. Dit betreft 4 theoriecursussen en 1 praktijkcursus. Een actueel overzicht van vrijstellingen vindt u hier: https://www.ilent.nl/onderwerpen/code-95-rijbewijs-vrachtwagen/documenten/publicaties/2017/2/01/uitgezonderd-van-code-95-verplichtingen  
Is er een maximum gesteld aan het aantal te volgen cursussen met E-learning?
Tot 1 juli 2021 geldt er geen maximum. U kunt dus alle 5 cursussen met E-learning volgen. Na 1 juli 2021 mogen er maximaal 3 cursussen met E-learning gevolgd worden. Deze moeten dan dus aangevuld worden met 2 cursussen zonder e-learning  
Krijg ik een bewijs van deelname?
Na afloop van de nascholingscursus ontvangt u van ons een certificaat. De nascholingsuren worden door ons bij het CCV geregistreerd.
Wanneer kan ik aan een cursus meedoen?
Als u in het bezit bent van het vrachtauto of touringcarrijbewijs en u wilt dit beroepsmatig blijven gebruiken. U moet het genoemde rijbewijs uiteraard ook meenemen naar de cursus!
Hoeveel thuisstudie is noodzakelijk?
Alleen vooor de nascholingscursussen met E-learning is 4,5 uur thuisstudie (E-learning) per cursus verplicht. Voor de nascholingscursussen zonder E-learning is er geen thuisstudie noodzakelijk m.u.v de ADR cursus. Bij de ADR cursus moet u rekening houden met 4 a 5 uur thuisstudie.  
Waarom moet ik nascholing volgen?
De Richtlijn Vakbekwaamheid verplicht iedereen die in het bezit is van een C of D rijbewijs (met Code 95) nascholing te volgen. Als u niet elke 5 jaar voldoet aan deze verplichting, verloopt uw Code 95 en mag u geen beroepsvervoer meer verrichten.  
Hoeveel nascholing moet ik volgen?
Iedere 5 jaar moet u 35 uur nascholing volgen. Van de 35 uur dient u minimaal  7 uur een praktijktraining te volgen.
Moet ik een examen doen voor de nascholing?
Voor de meeste nascholingscursussen hoeft u geen examen te doen. Het gaat vaak alleen om het volgen van cursusuren. Bij een aantal cursussen is een examen wel verplicht. Dit is het geval bij het ADR certificaat. U doet dan examen bij het CBR. Het ADR examen duurt 45 minuten en bestaat uit 25 vragen waarvan u er 18 of meer goed moet hebben. Ook voor het VCA certificaat doet u een examen. Het VCA examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 vragen. Per vraag kunt u 100 punten scoren. Bij 2580 punten of meer ontvangt u het certificaat "Basisveiligheid VCA" Als u bij ons het heftruckcertificaat met SOOB-subsidie volgt dan wordt er aan het einde van de opleidingsdag ook een toets afgenomen. De toets duurt 90 minuten, bestaat uit 34 opdrachten waarvan er 23 voldoende moeten worden uitgevoerd.
Ik heb meer nascholing gevolgd dan nodig is, mag ik dit opsparen voor de volgende nascholingsperiode?
Wanneer u meer nascholingsuren heeft gevolgd dan de verplichte 35 uur dan vervallen deze extra gevolgde uren zodra uw code 95 verlengd wordt. U kunt deze meer-uren niet opsparen voor een volgende periode.
Vanaf welke datum mag ik beginnen met het opbouwen van (nieuwe) nascholingsuren voor de volgende periode van de nascholing?
U kunt weer beginnen vanaf de einddatum van de code 95 op uw rijbewijs minus 5 jaar.
Kan ik twee of meer keer dezelfde cursus doen?
Ja dit mag nog tot 1 juli 2021. Alle keren telt de cursus mee voor de nascholing, als u maar voldoet aan de eis van tenminste één praktijktraining. Let op: vanaf 1 juli 2021 mag je maximaal 2 keer dezelfde cursus volgen in een cyclus van 5 jaar! Pas op: een nascholingscursus die voor meer dan 7 uur meetelt (bij ons is dat enkel de ADR cursus) mag in een cyclus van 5 jaar niet dubbel gevolgd worden!

Is je vraag niet beantwoord?

We staan voor je klaar. Neem contact op met ons via e-mail of telefoon.

Wij zijn Dam. Dit kun je verwachten.

Altijd de nummer 1

De grootste rij- en opleidingsschool van Gelderland wordt je niet zomaar. Nu willen we die blijven ook!

Goed voor elkaar

Iets nieuws leren vergt inzet, niet alleen van de leeerling maar ook van ons. Teamwork dus!

Omdat je het beste wil

Met 45 jaar ervaring en de expertise op het gebied van alle opleidingen in mobiliteit, is DAM de beste keuze voor jouw scholing.