Code 95 in minder dan 1 week!
Met of zonder E-learning

Summerschool: in minder dan 1 week je Code 95 verlengen!

Regelmatig is het bij ons mogelijk om 1 week supersnel en tegen een zeer aantrekkelijke prijs je Code 95 te verlengen. Op maandag volgt de chauffeur 2 cursussen met E-learning (=14 uur nascholing). Op dinsdag wordt de cursus permanente verkeerseducatie gegeven (=7 uur nascholing), woensdag volgt dan de cursus communicatieve vaardigheden (=7 uur nascholing) en in overleg wordt de praktijkcursus (met E-learning) ingeroosterd (=7 uur nascholing). Op deze manier worden er voor de chauffeur dus in minder dan 1 week 35 nascholingsuren bijgeschreven! Overigens: komt 1 van de dagen in de Code 95 week niet uit dan zijn er op de zaterdag voor en na de cursusweek ook nog mogelijkheden!

Data

 • Volgende weekcursus start weer op 24 juni 2024!

Summerschool en Winterschool voor Code 95:

Aangezien de vraag naar deze cursus meestal groter is dan het aantal beschikbare plaatsen adviseren we je om je op tijd aan te melden!

Snel en eenvoudig boeken bij Dam
Regel het direct
In minder dan 1 week de complete Code 95 verlengen

Met 4 theoretische cursussen en een praktijktraining kun je in minder dan 1 week de complete 35 uur Code 95 bijschrijven

De voordelen van onze Summerschool/Winterschool
In minder dan 1 week de Code 95 verlengen dag bij Dam
 • In minder dan 1 week je volledige 35 uur nascholing geregeld
 • 2 theoretische cursussen (met E-learning)
 • 1 praktijktraining (met E-learning)
 • 2 theoriecursussen (zonder E-learning)
 • De goedkoopste manier om je Code 95 te verlengen
 • SOOB-subsidie mogelijk
 • Particulieren betalen bij ons geen BTW! 21% BTW? Weg ermee!
 • Gedreven docenten met veel praktijkervaring als chauffeur
 • Volgende weekcursus start weer op 24 juni 2024!

Daarom Dam!

 • De slimste en goedkoopste manier om de Code 95 te verlengen
 • Korte wachttijd
 • Particulieren betalen bij ons geen BTW! 21% BTW? Weg ermee!
 • Zowel voor vrachtwagen- als touringcarchauffeurs
 • Zeer ervaren trainers
 • Grote groep aanmelden? Neem contact op voor een offerte op maat!
Code 95 zonder e-learning
Code 95 zonder e-learning
Veel gestelde vragen
Zijn er vrijstellingen voor het volgen van Code 95 cursussen?
Vrijwel iedereen die beroepsmatig met een vrachtauto of touringcar wil blijven rijden is verplicht elke 5 jaar 35 uur nascholing te volgen. Dit betreft 4 theoriecursussen en 1 praktijkcursus. Een actueel overzicht van vrijstellingen vindt u hier: https://www.ilent.nl/onderwerpen/code-95-rijbewijs-vrachtwagen/documenten/publicaties/2017/2/01/uitgezonderd-van-code-95-verplichtingen  
Is er een maximum gesteld aan het aantal te volgen cursussen met E-learning?
Tot 1 juli 2021 geldt er geen maximum. U kunt dus alle 5 cursussen met E-learning volgen. Na 1 juli 2021 mogen er maximaal 3 cursussen met E-learning gevolgd worden. Deze moeten dan dus aangevuld worden met 2 cursussen zonder e-learning  
Krijg ik een bewijs van deelname?
Na afloop van de nascholingscursus ontvangt u van ons een certificaat. De nascholingsuren worden door ons bij het CCV geregistreerd.
Wanneer kan ik aan een cursus meedoen?
Als u in het bezit bent van het vrachtauto of touringcarrijbewijs en u wilt dit beroepsmatig blijven gebruiken. U moet het genoemde rijbewijs uiteraard ook meenemen naar de cursus!
Hoeveel thuisstudie is noodzakelijk?
Alleen vooor de nascholingscursussen met E-learning is 4,5 uur thuisstudie (E-learning) per cursus verplicht. Voor de nascholingscursussen zonder E-learning is er geen thuisstudie noodzakelijk m.u.v de ADR cursus. Bij de ADR cursus moet u rekening houden met 4 a 5 uur thuisstudie.  
Waarom moet ik nascholing volgen?
De Richtlijn Vakbekwaamheid verplicht iedereen die in het bezit is van een C of D rijbewijs (met Code 95) nascholing te volgen. Als u niet elke 5 jaar voldoet aan deze verplichting, verloopt uw Code 95 en mag u geen beroepsvervoer meer verrichten.  
Hoeveel nascholing moet ik volgen?
Iedere 5 jaar moet u 35 uur nascholing volgen. Van de 35 uur dient u minimaal  7 uur een praktijktraining te volgen.
Moet ik een examen doen voor de nascholing?
Voor de meeste nascholingscursussen hoeft u geen examen te doen. Het gaat vaak alleen om het volgen van cursusuren. Bij een aantal cursussen is een examen wel verplicht. Dit is het geval bij het ADR certificaat. U doet dan examen bij het CBR. Het ADR examen duurt 45 minuten en bestaat uit 25 vragen waarvan u er 18 of meer goed moet hebben. Ook voor het VCA certificaat doet u een examen. Het VCA examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 vragen. Per vraag kunt u 100 punten scoren. Bij 2580 punten of meer ontvangt u het certificaat "Basisveiligheid VCA" Als u bij ons het heftruckcertificaat met SOOB-subsidie volgt dan wordt er aan het einde van de opleidingsdag ook een toets afgenomen. De toets duurt 90 minuten, bestaat uit 34 opdrachten waarvan er 23 voldoende moeten worden uitgevoerd.
Ik heb meer nascholing gevolgd dan nodig is, mag ik dit opsparen voor de volgende nascholingsperiode?
Wanneer u meer nascholingsuren heeft gevolgd dan de verplichte 35 uur dan vervallen deze extra gevolgde uren zodra uw code 95 verlengd wordt. U kunt deze meer-uren niet opsparen voor een volgende periode.
Vanaf welke datum mag ik beginnen met het opbouwen van (nieuwe) nascholingsuren voor de volgende periode van de nascholing?
U kunt weer beginnen vanaf de einddatum van de code 95 op uw rijbewijs minus 5 jaar.
Kan ik twee of meer keer dezelfde cursus doen?
Ja dit mag nog tot 1 juli 2021. Alle keren telt de cursus mee voor de nascholing, als u maar voldoet aan de eis van tenminste één praktijktraining. Let op: vanaf 1 juli 2021 mag je maximaal 2 keer dezelfde cursus volgen in een cyclus van 5 jaar! Pas op: een nascholingscursus die voor meer dan 7 uur meetelt (bij ons is dat enkel de ADR cursus) mag in een cyclus van 5 jaar niet dubbel gevolgd worden!

Is je vraag niet beantwoord?

We staan voor je klaar. Neem contact op met ons via e-mail of telefoon.