Bericht 3-11-21:

De mondkapjes moeten weer op vanaf zaterdag 6 november. Dat geldt voor alle contactberoepen en daarmee ook voor rijscholen. Dus tijdens rijlessen (uiteraard met uitzondering van motor en scooter) moeten alle inzittenden een mondkapje dragen. Ook in onze kantoren is het dragen van een mondkapje (tijdens het lopen) vanaf 6 november weer verplicht.

Bericht 25-06-2021:

Alleen tijdens praktijkexamens is nog een mondkapje verplicht. Tijdens het volgen van rijles is dit niet meer van toepassing.
Wel vindt er voor elke rijles nog een gezondheidscheck plaats middels onze app en desinfecteren we de raakvlakken in de lesauto’s tussen de verschillende lessen.

Bericht 13-04-2021:

Theorie-examens voor particuliere opleidingen (auto, motor, scooter en vaarbewijs) worden waarschijnlijk weer vanaf 28 april door het CBR afgenomen.
Wij verzorgen op dit moment ook theorie-cursussen voor de auto, scooter en het vaarbewijs om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden op het theorie-examen.

Sinds 3 maart 2021 zijn praktijklessen voor alle categorieën mogelijk. Ook de praktijktrainingen voor Code 95 zijn sinds 3 maart weer toegestaan.
Sinds 16 maart 2021 verzorgen wij ook weer theorielessen voor beroepsmatige opleidingen (vrachtauto enz.) en theoretische Code 95 cursussen. Sinds 16 maart neemt het CBR ook weer theorie-examens af voor beroepsmatige opleidingen (vrachtauto, touringcar, tractor enz).

Sinds 3 maart 2021 zijn onze kantoren ook weer normaal geopend. Ede van 9 tot 18.30 uur en op zaterdag in Ede van 09.00 tot 12.30 uur. In Arnhem zijn we dan dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur geopend en op zaterdag is ons kantoor in Arnhem gesloten.

Verlenging rijbewijzen en Code 95? 
Rijbewijzen en Code 95 die verlopen tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021 blijven 10 maanden langer geldig. Voor rijbewijzen en Code 95 die verlopen na 1 juli 2021 is op dit moment nog geen regeling!

Alle antwoorden op de meeste praktische vragen mbt bijvoorbeeld de geldigheid van je theoriecertificaat/Code 95 vind je hier:

https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/meest-gestelde-vragen-coronavirus.htm

Mondkapje tijdens het lessen?
Uiteraard is het dragen van een mondkapje tijdens de praktijklessen voor zowel leerling als instructeur verplicht. Dit geldt uiteraard niet voor de motor en scooterlessen.
Ook tijdens een bezoek aan één van onze filialen is het dragen van een mondkapje verplicht. Op het moment dat je zit in bijvoorbeeld de wachtruimte of één van onze theorielokalen mag het mondkapje vooralsnog afgedaan worden.

Verplichte gezondheidscheck bij elke rijles of cursus: 
Bij elke les of cursus worden middels een handige app op je telefoon o.a. de volgende 2 vragen gesteld:

 • Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
 • Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten,
  verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Worden de vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les of de cursus starten. Laat het “groene scherm” wel eerst even zien aan de instructeur/docent. Als je geen “groen scherm” krijgt in de app dan kan de rijles of cursus niet doorgaan!

Bericht 07-05-2020:

Met ingang van 11 mei zijn alle rijlessen weer toegestaan. Als je al klant bent van ons dan wordt je door ons gebeld om de lessen weer te hervatten.
Bij elke les of cursus worden de volgende 2 vragen gesteld:

 • Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
 • Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten,
  verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Worden beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les of de cursus starten.
In het protocol voor de rijscholenbranche wordt het dragen van mondkapjes niet verplicht gesteld. Uiteraard staat het je vrij om tijdens de rijlessen je eigen mondkapje te dragen.

Vanzelfsprekend hanteren wij alle RIVM richtlijnen (denk aan desinfecteren raakvlakken in de lesauto’s tussen de verschillende lessen) zodat je op een verantwoorde manier je lessen kunt volgen.

Antwoorden op de meeste praktische vragen mbt bijvoorbeeld de geldigheid van je theoriecertificaat vind je hier:

https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/meest-gestelde-vragen-coronavirus.htm

 

Bericht 01-05-2020:

Motorrijlessen zijn weer toegestaan! Wij beginnen daarom zaterdag 2 maart weer met het geven van motorrijles. Ook scooterlessen mogen weer worden gegeven maar het CBR neemt nog geen examens af voor de scooter. Op het moment dat het CBR weer scooterexamens gaat afnemen zijn ook de scooterlessen bij ons weer mogelijk. We verwachten zeer binnenkort meer duidelijkheid.

Bericht 22-04-2020:

Het CBR heeft nu tot 20 mei 2020 alle toetsen en examens geannuleerd. Vanuit de overheid is het verbod op het geven van rijlessen en cursussen tot 20 mei 2020 verlengd.
Heb je in genoemde periode lessen of cursussen bij ons geboekt? Deze kunnen kunnen helaas niet doorgaan.

Op het moment dat we onze lessen weer kunnen opstarten nemen wij contact met je op voor het maken van nieuwe afspraken.

Het CBR heeft ondertussen ook de werkwijze aangepast voor de praktijkexamens voor de auto met aanhangwagen (BE) en motor (A verkeersdeelneming). Deze kandidaten moeten nu ook de verkeersschool machtigen om examen te mogen doen bij het CBR. Je ontvangt van ons een mail als dit ook voor jou van toepassing is. We vragen je de machtiging zo snel mogelijk te regelen. Wij kunnen het examen pas weer voor je reserveren als je de machtiging geregeld hebt.

Antwoorden op de meeste praktische vragen mbt bijvoorbeeld de geldigheid van je theoriecertificaat vind je hier:

https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/meest-gestelde-vragen-coronavirus.htm

Bericht 31-03-2020

Het CBR heeft tm 28 april 2020 alle toetsen en examen geannuleerd. Vanuit de overheid is er ook een verbod op het geven van rijlessen en cursussen tm 28 april 2020.
Heb je in genoemde periode lessen of cursussen bij ons geboekt? Deze kunnen kunnen helaas niet doorgaan.

Op het moment dat we onze lessen weer kunnen opstarten nemen wij contact met je op voor het maken van nieuwe afspraken.

Antwoorden op de meeste praktische vragen mbt bijvoorbeeld de geldigheid van je theoriecertificaat vind je hier:

https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/meest-gestelde-vragen-coronavirus.htm

Bericht: 21-03-2020

Na zorgvuldige overweging hebben wij besloten om per maandag 23-03-2020 tijdelijk te stoppen met het geven van de meeste rijlessen.

Door de huidige omstandigheden en recente ontwikkelingen zijn wij genoodzaakt om dit besluit te nemen. We zijn trots op de geweldige inzet van onze instructeurs en kantoormedewerkers die in deze onzekere tijd toch hun werk zijn blijven doen. Onze kantoren blijven geopend. Onze tijdelijke openingstijden zijn: maandag tm vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. Uiteraard is onze webshop, waar u bijvoorbeeld proeflessen kunt reserveren, gewoon geopend.  We bekijken dagelijks of we de rijlessen voor bepaalde categorieën weer kunnen opstarten. Enkele auto-instructeurs geven nog wel rijles voor bijvoorbeeld leerlingen met een examendatum die dichtbij 6 april ligt. Neem daarvoor onderstaande voorwaarden en maatregelen in acht!

Bericht : 18-03-2020

Naast alle voorzorgsmaatregelen die al getroffen zijn hebben wij besloten i.s.m. Bovag en overige branche partijen het weloverwogen advies op te volgen naar aanleiding van de maatregelen van het RIVM en het CBR.

Het advies voor nu is dat we blijven lessen waar mogelijk en dit dan ook doen onder de voorwaarde dat we de strenge voorzorgsmaatregelen volgen. Dit doen we vooralsnog t/m 6 april 2020.

Indien er in de tussentijd wijzigingen komen in de maatregelen zullen wij jullie daarover informeren. Mocht er aanleiding zijn om onze maatregelen aan te passen, dan passen wij deze pagina zo snel mogelijk aan. De meest recente informatie vind je dus op deze pagina. Lees hieronder wat de aangescherpte maatregelen nu precies inhouden met bijbehorende gevolgen.

Deze voorwaarden en maatregelen zijn:

 • 1. Reeds geboekte praktijklessen zullen zonder tegenbericht volgens planning doorgang vinden. Deze maatregelen gelden t/m 6 april 2020. Let op: alle tractor, scooter, touringcar en auto met aanhangwagenrijlessen worden voorlopig uitgesteld tot na 6 april.
 • 2. Er kan en mag alleen rijles worden gegeven met wederzijdse instemming, zowel instructeur als klant hebben in deze bijzondere situatie de mogelijkheid om lessen af te zeggen
  3. Er kan alleen gelest worden als instructeur en klant geen gezondheidsklachten hebben
  4. Als er gelest wordt, dienen de raakvlakken (schakelaars, stuur, deurgrepen, enz) aan het begin en einde van de les steeds te worden gedesinfecteerd
  5. Onze instructeurs geven geen handje meer, ook een boks is uitgesloten
  6. Wij vragen leerlingen om voor aanvang van de les de handen goed te wassen
  7. Houd in de auto zoveel mogelijk fysieke afstand van elkaar
  8. Klassikale theorielessen en Code 95 cursussen worden voorlopig uitgesteld tot na 6 april.
  9. Tot nader order zet CBR alle activiteiten op examen en toets-gebied stop. Alle reeds geplande examens en andere activiteiten gaan in elk geval tot 6 april niet door.

Waarom stopt het CBR met het afnemen van theorie- en praktijkexamens?
Door tijdelijk geen examens af te nemen, hoopt het CBR verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. CBR handelt hiermee in lijn met de buurlanden. Ook België, Duitsland en Frankrijk hebben de rijexamens afgelast. Het uitstellen van de theorie- en praktijkexamens gaat in vanaf maandag 16 maart voor alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens.

Hoe verzet ik makkelijkste mijn rijles?
Voor autorijlessen is de beste manier om dit bij je instructeur te doen. Hij of zijn weet precies hoe zijn of haar planning de komende tijd eruitziet. Ophalen op een ander adres is belangrijke informatie voor je instructeur, dus bespreek dit met hem of haar. Alle overige lessen graag via een van onze kantoren verzetten.

Wat te doen als je last hebt van symptomen welke bekend zijn bij het RIVM?

 • • Last van verkoudheidsverschijnselen?
  • Keelpijn
  • Koorts
  • Hoesten

IN ALLE GEVALLEN ANNULEER JE JOUW RIJLES: GEEF JE GEZONDE VERSTAND DE VOORRANG!

Wat als mijn theoriecertificaat verloopt door het uitstellen van een examen?
Als je het uitgestelde rijexamen aflegt op een tijdstip dat jouw theoriecertificaat is verlopen, mag je één keer met dit verlopen certificaat examen doen. De tijd tussen het uitgestelde examen en het feitelijke examen mag niet langer zijn dan vier weken. Wordt een eerder uitgesteld examen nogmaals uitgesteld, dan geldt opnieuw dat de tijd tussen uitgesteld examen en het feitelijke examen niet meer dan vier weken mag bedragen.

Kan ik al een nieuw examen reserveren voor ná 6 april maart?
Om een run op examens na 6 april te voorkomen, is het reserveren en verplaatsen van examens, toetsen en rijtesten voorlopig niet mogelijk. Onze medewerkers benaderen je voor het reserveren van een nieuw examen.

Wat betekent dit voor de wachttijden bij de examens en toetsen?
Op dit moment zijn de wachttijden voor de praktijkexamens nog relatief kort. Maar we moeten er serieus rekening mee gaan houden dat ze door deze maatregel langer gaan worden. Wij vragen hiervoor begrip. Het CBR gaat voor de uitgestelde examens, rijtesten en toetsen extra capaciteit inzetten zodra ze weer aan het werk kunnen.

Het laatste CBR-nieuws vind je hier
https://www.cbr.nl/nl/over-het-cbr/over/laatste-nieuws/meest-gestelde-vragen-coronavirus.htm