Alstublieft, onze offerte voor Auto met aanhangwagenrijbewijs (BE)

Beste klant,

Hieronder vindt u de offerte betreffende het rijbewijs personenauto met aanhangwagen (BE).

De offerte bestaat uit een investeringsoverzicht, algemene informatie over de opleiding en indien gewenst kan de offerte online bevestigd worden.

Onderstaande prijzen zijn exclusief 21% BTW, tenzij anders aangegeven

Investeringsoverzicht
Praktijk
 • Intest
  € 94,21
 • Na de intest wordt één van onderstaande pakketten geadviseerd:
 • Pakketten
 • Pakket A: Lessen en examen op dezelfde dag (6 uur rijles + examen)
  € 494,77
 • Pakket B: 1e dag 2 uur rijles. 2e dag 6 uur rijles + examen
  € 588,98
 • Pakket C: 1e dag 2 uur rijles. 2e dag 2 uur rijles. 3e dag 6 uur rijles + examen
  € 683,19
 • Losse lessen (per uur)
  € 47,11
 • Examen BE
  € 293,74

Bovenstaande pakketprijzen zijn inclusief de volledige kosten voor het examen.
De intest verplicht de kandidaat niet tot het volgen van de spoedcursus.

Algemene informatie

Het BE-rijbewijs kan op 2 manieren gehaald worden:

 1. Spoedopleidng
 2. Losse lessen

Spoedopleiding:

Voor leerlingen die al enige ervaring hebben in het rijden met een aanhangwagen hebben wij een spoedopleiding ontwikkeld. Met deze cursus is het mogelijk om al binnen 1 dag in het bezit te zijn van het rijbewijs.

De dagopleiding begint om 08.00 uur in de ochtend en de leerling krijgt dan 6 uur rijles. Aan het einde van de dag vindt het officiële CBR-examen plaats. De opleidingen vinden plaats vanaf onze verkeersschool aan de Kerkhoflaan 1 te Ede of vanaf ons kantoor in het Gelredome in Arnhem.

Dagopleidingen zijn niet voor iedereen weggelegd. Om teleurstellingen te voorkomen doen wij daarom eerst een zogenaamde intest. Tijdens de 2 uur durende intest wordt de snelheid waarmee de cursist leert de auto met aanhangwagen te besturen ingeschat. Na de intest is duidelijk of de leerling geschikt is voor de dagopleiding of dat hij/zij enkele aanvullende lessen moet volgen.

Losse lessen

Hoewel de meeste kandidaten kiezen voor een spoedopleding kan het aanhangwagenrijbewijs ook met losse lessen gehaald worden. De leerling kan zo in alle rust wennen aan het rijden met een auto met aanhangwagen.
Met losse lessen wordt er 1 of 2 keer per week gelest. Het examen wordt in overleg met de rij-instructeur gereserveerd.

Intest overslaan?

Sommige kandidaten willen geen intest doen. Dit adviseren wij alleen als de kandidaat al zonder problemen met een aanhangwagen een bocht achteruit naar rechts kan maken. Dit moet de kandidaat op de spiegels kunnen en op maximaal een halve meter van de stoeprand. In alle andere gevallen wordt een intest door onze instructeurs geadviseerd.

Heeft u nog vragen of wilt u de offerte bevestigen?

Wij hebben op deze pagina het inschrijfformulier toegevoegd. Wilt u de kandidaat opgeven dan vragen wij u het inschrijfformulier in te vullen en te ondertekenen. Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met ons kantoor in Ede (0318-618027) of ons kantoor in het Gelredome in Arnhem (026-4461540).

Offerte bevestigen