Zoeken Shop Shop
Offerte D + Code 95

Hieronder vindt u de offerte betreffende het tourincarrijbewijs (eventueel inclusief Code 95) voor 1 kandidaat.

Onderstaande prijzen zijn exclusief 21% BTW tenzij anders aangegeven.

Theorie

 • Cursus vakbekwaamheid 1 incl. examen – € 383,42
 • Verkeer leerboek – € 39,53 (excl. 9% BTW)
 • Verkeer internetvragenkaart – € 33,23
 • Techniek leerboek – € 39,53 (excl. 9% BTW)
 • Techniek internetvragenkaart – € 33,23
 • Cursus vakbekwaamheid 2 incl. examen – € 293,42
 • Administratie leerboek – € 39,53 (excl. 9% BTW)
 • Administratie internetvragenkaart – € 33,23

Als de kandidaat het busrijbewijs inclusief Code 95 wil halen dan is naast bovengenoemde theoriecertificaten  ook het certificaat vakbekwaamheid 3 verplicht. Dit examen lijkt erg veel op het examen vakbekwaamheid 2. De meeste leerlingen leren daarom dit zelf en kopen alleen een los examen. Het examen vakbekwaamheid 3 kost € 124,79 en de internetvragenkaart kost € 33,23 Let op: dit examen mag ook worden afgelegd nadat de kandidaat geslaagd is voor de praktijk!

Uniek: voor alle theoriecursussen geldt: indien de kandidaat zakt voor het examen dan mag de volgende cursus gratis bijgewoond worden! (u betaalt dan alleen het herexamen)

Praktijk

Praktijkopleiding cat. D:

 • Intest categorie D – € 137,31 (om de leersnelheid van de kandidaat te bepalen)

Na de intest wordt één van onderstaande pakketten geadviseerd:

 • Pakket A: 16 uur incl. examen – € 1443,34
 • Pakket B: 20 uur incl. examen – € 1717,90
 • Pakket C: 24 uur incl. examen – € 1992,50
 • Pakket D: 28 uur incl. examen – € 2267,10

Voor het praktijkgedeelte, de Dam-Transport-Opleiding, wordt altijd eerst een intest gedaan. Tijdens deze intest, die ongeveer 2 uur duurt, wordt de snelheid waarmee de cursist leert de touringcar te besturen ingeschat. Na de intest is het duidelijk hoeveel de rijopleiding zal gaan kosten en binnen hoeveel weken het rijbewijs gehaald kan worden. De meeste cursisten doen 6 tot 8 weken over de praktijkopleiding. Sneller kan natuurlijk ook, zelfs een opleiding van 5 dagen behoort tot de mogelijkheden. De cursist dient tijdens het praktijkexamen wel in het bezit te zijn van de 2 geldige theoriecertificaten vakbekwaamheid 1 en vakbekwaamheid 2.

Algemeen

Per 8 september 2008 moet iedereen die het touringcarrijbewijs inclusief code 95 wil halen de volgende 3 praktijktoetsen/examens in willekeurige volgorde afleggen. Als de kandidaat het touringcarrijbewijs zonder code 95 wil halen dan heeft de kandaat vrijstelling voor de toets besloten terrein en de praktische toets.

1-Toets besloten terrein van 30 minuten . Dit examen wordt afgenomen door de eigen rij-instructeur op het terrein van de verkeersschool. De instructeur toetst de vakbekwaamheid op het gebied van voertuigcontrole en manoeuvreren.

2-Praktische toets van 30 minuten. Ook dit examen wordt afgenomen door de eigen rij-instructeur op het terrein van de verkeersschool. De instructeur toetst o.a. of de kandidaat om kan gaan met lading en noodsituaties.

3-Praktijkexamen van 85 minuten inclusief navigatieopdracht. Dit examen wordt afgenomen door een examinator van het CCV op de openbare weg.

Het pakket waarin de kandidaat na de intest wordt ingedeeld is inclusief het praktijkexamen. De praktische toets, de toets besloten terrein en de lessen voor beide toetsen zitten niet in bovengenoemde pakketprijs.

1-daagse opleiding toets besloten terrein (alleen noodzakelijk voor Code 95)

Voor de toets besloten terrein geven wij een unieke 1-daagse opleiding op eigen oefenterrein. In 1 dag leert de instructeur de leerling de 14 bijzondere verrichtingen en aan het einde van de dag
neemt onze instructeur op hetzelfde terrein ook het examen af. De dag begint om 08.30 uur en om ongeveer 14.30 uur vindt het examen plaats. De totale dagopleiding inclusief lunch en examen kunnen wij aanbieden voor slechts € 420,60

1-daagse opleiding praktische toets (alleen noodzakelijk voor Code 95)

Ook voor deze toets geven wij een unieke spoedopleiding. In 1 dag leert onze instructeur de leerling alle onderdelen die met het examen getoetst kunnen worden. Aan het einde van de dag wordt de kandidaat door de eigen instructeur getoetst. Ook dit examen wordt op de verkeersschool afgenomen. De complete opleiding (inclusief toets) kunnen we aanbieden voor slechts € 323,90

Wij hebben onder deze pagina het inschrijfformulier toegevoegd. Wilt u de kandidaat opgeven dan vragen wij u het inschrijfformulier verder in te vullen en te ondertekenen.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met ons kantoor in Ede (0318-618027) of ons kantoor in het Gelredome in Arnhem (026-4461540).